Min handlevogn
0.00 kr

Molekulær gastronomi

Viser alle 14 treff

Biozoon – Agazoon, 250g

430.00 kr

Agazoon® inneholder Agar (E 406) og er et naturprodukt fremstilt av celleveggene i noen algearter (alle rødalger) eller sjøgress. Agar er et polysaccharid (et sukker satt sammen av fl ere sukkerarter, består hovedsakelig av galaktrose-enheter). Fargen på pulveret er hvit, kan ha et gullig skjær eller være grå. Agazoon® kan brukes som fortyknings-og gelemiddel.

Biozoon – Calazoon , 400g

320.00 kr

Calazoon® er kalsiumlatat (E 327) og opptrer som hjelpestoff til (Algizoon®, Gellazoon® low og Iotazoon®) for å lage forskjellige strukturer. Under dannelsen av gelestrukturen benyttes ioner av kalsium eller kalium. De danner varmebestandig, fast, men fl eksibel gele/fi lm, og tilberedelsestiden er svært kort. På grunn av disse egenskapene er de interessante for gastronomien.

Biozoon – Illuzoon, 300g

440.00 kr

Illuzoon Pulver som får drinken til lyse ved bruk av UV-lys(blacklight).

Biozoon – Locuzoon, 250g

420.00 kr

Locuzoon® består av johannesbrødkjernemel (E 410) som blir fremstilt av frøene til johannesbrødtreet som vokser ved Middelhavet. Locuzoon® virker i kaldt vann og er et godt fortykningsmiddel slik som Xanthazoon® og brukes i melkeprodukter, desserter, fruktprodukter, sauser og dressinger. Løses Locuzoon® opp i litt kaldt vann og røres godt inn i kokende væske, dannes en varmebestandig gele ved avkjøling.

Biozoon – Molecular Basics

450.00 kr

Språk: Engelsk

Forfatter: Heiko Antoniewicz

Biozoon – Molecular Cocktails

450.00 kr

Språk: Engelsk

Forfatter: Gabriele Randel

Biozoon – Xanthazoon, 300g

440.00 kr

Xanthazoon® består av xantangummi (E 415) og er et gjæringsprodukt. Det har gode fortyknings- og stabiliseringsegenskaper og benyttes i dressinger og sauser, bakevarer, drikker, melkeprodukter, fruktprodukter og iskrem. I motsetning til andre vannbindere, kan Xanthazoon® oppløses i både kalde og varme væsker og beholder produktenes viskositet i et stort temperaturområde, PH-område (syre-stabil) og tåler høye ione- og saltkonsentrasjoner.